Какво представлява хеджиране в спортните залози?

Какво представлява хеджиране в спортните залози?

Хеджирането е стратегия за залагане, при която се залага на резултат, който противоречи на предишен залог, за да се намали рискът от загуба или да се гарантира печалба. Въпреки че хеджиращият залог може да бъде точно обратното на първоначалния залог, това не е задължително при всички обстоятелства. Но хедж залогът винаги е в конфликт поне по някакъв начин, под някаква форма, като по този начин създава множество резултати, чрез които може да се минимизира загубата или да се гарантира печалба.

Какво означава да хеджирате залозите си в спортните залагания?

В спортните залози хеджирането на залог означава, че правите допълнителен залог, различен или дори точно противоположен на вече съществуващ залог, за да намалите риска от нетна загуба или да си гарантирате нетна печалба. Хеджирането създава множество резултати, чрез които залагащият може да постигне успех, което прави комбинацията от залози, които са в играта, по-сигурна от първоначалния, единичен залог. Въпреки че общата печалба не е максимална в ситуация на хеджиране, шансовете за нетна загуба са намалени или елиминирани.

Съществуват различни форми на хеджиране на залози, включително фючърси, парлей и залози на живо. Хеджирането на фючърсен залог означава, че залагате на различен резултат (напр. отбор да спечели шампионата), когато първоначалният ви залог все още е в сила (отборът, на който сте заложили първоначално, все още е в борбата). Хеджиране на залог за паралелен мач означава, че залагате на индивидуален изход, който е противоположен на етап от паралелния мач, така че да си гарантирате печалба или от този индивидуален залог, или от целия паралелен мач. Хеджиране при залози на живо означава, че залагате на победа на другата страна (противоположна на първоначалния Ви залог), след като точков марж и/или парична линия са се променили, така че рискът от загуба е сведен до минимум или печалбата е гарантирана, независимо от крайния резултат.Кога трябва да хеджирате залог?

Вероятно трябва да хеджирате залог, когато коефициентите на първоначалния залог са се подобрили. Ако се чувствате достатъчно уверени в първоначалния залог или достатъчно рискови, за да се надявате на максимална печалба, хеджирането не е подходящ начин. Той обаче е разумният избор, когато искате да си осигурите по-сигурен начин за нетна печалба, въпреки че общата сума е по-малка.

На фючърсния пазар може да е добра идея да хеджирате залог, когато отбор, на който сте заложили преди сезона, се окаже в играта за шампионата или близо до нея.

Например, ако заложите на Маями Хийт при +3000 да спечели титлата в НБА преди кампанията 2022-23 г., можете да хеджирате този залог, като направите залог на Денвър Нъгетс при +130 да победи Маями във финалите на НБА. Размерът на хеджиращия залог за Нъгетс спрямо размера на първоначалния залог за Хийт може да бъде определен така, че да се гарантира печалба, независимо кой отбор ще спечели. На пазара на паралелни залози може да се окаже добра идея да хеджирате залог, когато 4 от 5-те части на паралелен залог от 5 отбора вече са се случили. Тогава можете да хеджирате това залагане, като направите индивидуален залог за 5-ия и последен отбор, който ще загуби. По този начин бихте могли да си гарантирате печалба, като спечелите или оригиналния паралелен залог (ако 5-ият отбор спечели), или хеджиращия залог (ако 5-ият отбор загуби).

Как се хеджира залог

Ключът към успешното хеджиране на залог е да разберете как хеджиращият залог се отнася към първоначалния залог и как можете да си гарантирате печалба. В предишния пример, ако заложите 30 USD за това, че „Хийт“ ще спечели титлата в НБА при +3000, ще получите печалба от 900 USD, ако залогът се окаже успешен.

Каква инвестиция бихте могли/трябвало да направите за хеджиране на залог за Нъгетс?

Не искате да е 900 долара, защото общият залог би бил печеливш, ако Слънцата спечелят (ще спечелите 900 долара за Финикс, но ще загубите 900 долара от хедж залога си за Милуоки). Искате да е поне 24 долара, защото тази сума ви гарантира печалба (24 долара за Бъкс при +130 ще ви донесат повече от 30 долара, като по този начин ще покрият първоначалния залог от 30 долара за Сънс). Вероятно в тази ситуация бихте искали да направите хеджиращия залог значително по-висок от 30 долара, но това е само пример, който показва важността на това да изчислите какво трябва да заложите, за да си гарантирате печалба. За да направите това изчисление, посетете всеки легален спортен букмейкър, за да видите най-новите коефициенти, и очевидно изберете този, който предлага най-висока печалба.Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *