Топ 10 филми за футболни хулигани на всички времена

 Топ 10 филми за футболни хулигани на всички времена

Топ 10 филми за футболни хулигани на всички времена

Хулиганските филми предлагат различно въведение в тъмната страна на културата на футболните привърженици. Ако обичате футбола и се интересувате от феномена на футболното хулиганство, най-вероятно ще се радвате на тези филми. По-долу ще намерите списък с най-добрите филми за футболни хулигани, които можете да гледате днес.

Awaydays (2009)

Awaydays разказва историята на група фенове, които следват Tranmere Rovers през 1980-те. От модата и музиката до героите и кинематографията, Awaydays се откроява като един от най-добрите хулигански филми наоколо.

Филмът е базиран на романа на Кевин Сампсън, Действието се развива в пост-пънк ерата в северозаподна Англия. Пол Карти (Ники Бел) е 19-годишен, добре изглеждащ, умен и отегчен до мозъка на костите си младеж. Майка му е починала преди една година. Той живее в предградията с мълчаливия си баща и амбициозната си сестра. Пол работи като младши служител и дава цялата си заплата за концерти, клубове и футболни мачове. На един от мачовете среща Елвис (Лиам Бойл). И всичко се променя…

Cass (2008)

Cass разказва истинската история на бившия футболен хулиган на Уест Хем Юнайтед Кас Пенант. Въз основа на биографията на Кас, филмът разказва историята на имигрант през 70-те години, който се присъединява към скандалната Inter City Firm.

The Football Factory (2004)

Футболната фабрика е може би най-добрият хулигански филм, който е правен някога. Отличен актьорски състав, който включва любимото на всички момче от Есекс, Дани Дейър, предлага страхотно изпълнение, подсилено от убийствен саундтрак. Историята проследява група хулигани от Челси, които се изправят срещу горчивия си съперник Милуол.

Green Street Hooligans (2005)

Green Street Hooligans – с участието на Илайджа Ууд и Чарли Хънам – разказва историята на американски журналист, присъединил се към групировка на Уест Хям Юнайтед. Когато става част от бандата, той преживява възходите и паденията на ултрас групировката.

Hooligan Wars (2014)

Hooligan Wars разказва за амбициозен футболист, който се контузва в битка, оставяйки го без кариера. В резултат на това, от отчаяние, той се присъединява към престъпна групировка, продаваща наркотици от леден фургон. Скоро се появява конкуренция и нещата стават грозни.

I.D. (1995)

I.D. е един от най-ранните филми за футболни хулигани, които са правени. Като такъв той има донякъде култов статус. Филмът разказва историята на група полицаи под прикритие, които проникват в случайна ултрас групировка, където границите между ченге и фен бързо се размиват, когато служителите стават по-интегрирани в групировката.

The Firm (1989)

The Firm е класически футболен филм от 1989 г. с участието на Гари Олдман. Филмът разказва историята на две конкурентни ултрас групировки, които искат да се присъединят към Евро 1988, но лидерите им не са доволни от това.

The Firm (2009)

The Firm (2009) е разхлабена адаптация на класиката от 1989 г. със същото име, която се играе в началото на 80-те години. Историята, фокусирана върху героя който, се присъединява към фен фракция, само за да разбере, че иска да излезе отново. Бързо осъзнава, че не е толкова просто.

Rise of the Footsoldier (2007)

Rise of the Footsoldier разказва историята на футболен хулиган, който се изкачва в редиците на криминалния подземен свят, за да се превърне в един от най-известните гангстери в Източен Лондон. Филмът започва като класически хулигански филм, но след това се превръща в класически британски гангстерски филм.

Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *