5 от най-добрите стратегии за футболни залози през 2021 година

5 от най-добрите стратегии за футболни залози през 2021 година

5 от най-добрите стратегии за футболни залози през 2021 година

Ако сте се уморили да преследвате печалбата на живота ви чрез множествени залози, съвсем не сте сами. Преди да се откажете обаче, защо не проучите една от тези стратегии за футболни залози?

В ерата на компютърните технологиите и интернет, в която живеем, светът на футбола се намира буквално на върха на пръстите ни. Никога не е било по-лесно да залагате на спорта, който всички обичаме от сърце. Въпреки това, повечето играчи все още хвърлят парите си на вятъра. Това обаче не бива да ви отчайва, тъй като през последните годините направихме множество проучвания, така че да ви дадем превес над системата. В тази статия ще ви запознаем с 5 от най-добрите стратегии за футболни залози, които ще ви осигурят така желаната печалба.

С какво се различават стратегиите за футболни залози от обикновените залози?

Основната разлика между това да залагате редовно и да следвате стратегия за залагания е фактът, че при стратегическия подход се наблюдава тенденция за придържане към последователен набор от правила. Макар че този подход няма да ви осигури месечна заплата за един ден работа, с течение на времето се очаква да печелите последователно.

Разбира се, може би четете това и си мислите: “Но аз спазвах същия набор от правила”. Може би е така. Може би сте имали стратегия, но тя просто да не е била достатъчно добра. Това обаче не бива да ви притеснява, тъй като днес ще ви представим няколко от най-добрите и най-надеждни стратегии за футболни залози и една, която да избягвате!

И за да направим нещата още по-интересни, ще започнем отброяването отзад напред. И така, нека започваме.

5. Системата Голиат

Въпреки че системата Голиат не може да ви гарантира сигурна печалба, шансовете ви за успех са значително подобрени.

Системата Голиат се основава на 8 селекции или осем отбора, които да спечелят. При нормални обстоятелства, този сценарий ще ви осигури осемкратен акумулатор, но като използвате системата Голиат, вашият залог се разделя на 247 различни резултата. Тези 247 резултата покриват всяка възможна комбинация от двойки до осемкратна победа. Това означава, че вашият залог се умножава х 247. По този начин, залог от 10 ст. всъщност ще ви струва 24,70 лв.

Въпреки че това води до значително нарастване на залога, дори само две успешни селекции, ще ви осигурят приходи, но не непременно печалба. Колкото повече от вашите селекции са правилни, толкова по-голяма ще бъде печалбата, като възвръщаемостта може да бъде огромна. Именно тук идва моментът, където вашите футболни познания и проучвания ще са от решаващо значение.4. Арбитражни залози

Вероятно сте чували за арбитражните залози, но може би никога не сте вярвали в тях. Позволете ни да ви уверим, че тази система е напълно рентабилна. За нула време ще реализирате печалба. Арбитражните залози са базирани върху използването на вариациите в коефициентите при различните букмейкъри. Всеки букмейкър предлага свой собствен статистически подход за определяне на коефициентите за дадено футболно събитие.

В резултат на това, понякога ще намерите срещи, при които и двата резултата се оценяват по начин, който носи печалба, независимо кой отбор ще спечели. Нека да разгледаме пример за равенство от Английската първа футболна лига, използвайки формулата за десетичните коефициенти:

Коефициентът за победа на Съндърланд е 1,53 със SkyBet, докато Бристол Роувърс имат коефициент от 3,10 с BetVictor. Ако коригирате стратегически залозите, можете да си гарантирате печалба:

 • 66,95 лв. залог х 1,53 = 102,43 лв.
 • 33.05 лв. залог х 3.10 = 102.46 лв.

Това прави общите ви разходите 100 лв. с минимална възвръщаемост от 102.43 лв., което означава възвръщаемост на инвестицията от близо 2,5%. Не звучи много, но е гаранция за печалба, докато проучвате възможностите за по-привлекателни залози.3. Съчетани залози

Съчетаните залози ви гарантират печалба. Привлякохме ли вниманието ви? Така си и помислихме. Но как работи тази стратегия? Вероятно сте наясно с всички оферти за безплатни залози, предлагани от повечето букмейкъри. Да, съчетаните залагания работят само когато е наличен безплатен залог.

Първо, трябва да намерите безплатен залог. Това обаче не е никак трудно, тъй като повечето букмейкъри ги предлагат при регистрация. След това просто трябва да се спрете на подходящо футболно събитие, на което да заложите. Ще ви трябва среща без сигурен фаворит. Именно в този случай можете да използвате безплатния си залог, за да заложите на единия отбор, като същевременно използвате борса за футболни залози, за да заложите срещу отбора, който сте подкрепили с безплатния залог. Просто трябва да отбележите, че отборът с безплатния залог няма да спечели, като по този начин ще покриете и трите възможни резултата от срещата – загуба, равенство и победа.

Имайте предвид, че съответният залог не бива да надвишава така наречената “сума на непроменена отговорност”, тъй като тя е необходими за покриване на потенциални загуби поради естеството на работа на букмейкърите.

Това обаче не бива да ви притеснява, тъй като печалбата ви е гарантирана! Нека разгледаме следния пример:

Да речем, че днес Килмарнок приема Дънди Юнайтед. Безплатният ви залог, който в нашия пример ще бъде чрез SkyBet, ще подкрепи домакините, т.е. Килмарнок ще спечели. Коефициентът е 2,30. След това можете да направите залог, че Килмарнок няма да спечели със Smarkets, при коефициент 2.42.

 • 10 лв. безплатен залог х 2.30 = 23 лв – 10 лв., тъй като безплатният залог не се изплаща = 13 лв. печалба.
 • Заложете 5,42 лв. при коефициент 2,42 = 13,12 лв. (вашата непроменена отговорност е 7,70 лв., разликата между 13,12 лв. и 5,42 лв, колкото е залогът на букмейкърите).
 • Ако “задният” ви (безплатен) залог спечели, вие печелите 13,00 лв. от SkyBet, но губите 7,70 лв. от залога на Smarkets, т.е. Спечелили сте 5,30 лв. Ако обаче Килмарнок загуби или направи равенство, тогава няма да спечелите нищо от SkyBet, но ще спечелите 5.42 лв. от Smarkets (минус малка комисионна).

Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е, че повечето безплатни залози изискват да поставите квалифициращ залог. Ако следвате гореспоменатия метод, ще имате минимална загуба – обикновено стотинки – която разбира се ще бъде повече от покрита чрез втория залог.

2. “Срещу” залозите

Вече засегнахме “срещу” залозите по-горе. По същество, те са просто начин да се заложи на “това няма да се случи“, което е обратното на традиционния подход на залагане “това ще се случи“. Логиката на “срещу” залога обаче предоставя възможност за печалба, от която се възползват много залагащи. Ще ви представим два примера за това как да имплементирате тази стратегия.

Първият пример е фокусиран върху отгатването на точните резултати. Добре известно е, че прогнозирането на точните попадения в даден футболен мач представлява един от най-трудните залози. В този ред на мисли, “срещу” залозите ви позволяват да кажете “няма да е този резултат“. Разбира се, има много възможности за резултат във всеки даден мач, което означава, че можете да направите няколко залагания едновременно. Единственият начин да загубите е, когато един от резултатите, срещу които сте заложили, всъщност се окаже правилен.

Втората пример за “срещу” залози, който ще разгледаме, се фокусира върху насочване към конкретни ситуации по време на мач. На първо място, трябва да намерите мач, в които има сигурен фаворит, като например мачовете за купата. Перспективата да залагате на събития от Английската втора футболна лига, далеч не е вълнуваща, да не говорим, че шансовете ви за печалба биха били потресаващи. Ако случайно аутсайдерът поведе, обаче тези шансове започват да се подобряват.1. Критерий на Кели

Тази стратегия за залози е разработена с цел печалба във финансовия свят. Методът обаче работи безпроблемно и във футболните залози и според настоящите тенденции, вероятно ще ви донесе най-устойчива печалба. Стратегията обаче отнема известно време и усилия. Основната причина за това е, че Критерият на Кели е свързан с математически вероятности и тясно управление на банковата сметка, което означава, че ще трябва да овладеете няколко математически формули, преди да започнете да извличате ползи. Осъзнаваме, че този метод не е най-привлекателният или най-лесният, но той може да бъде приложен на почти всяко футболно събитие.

Първата стъпка за Критерия на Кели е намирането на събитие, на което искате да заложите. Нека бъде пряк залог на резултата от мача. Първоначално има два вида информация, от които ще се нуждаете. Първият вид се дава от букмейкъра – коефициентите. Вторият вид ще отнеме малко повече усилия – трябва да определите действителната вероятност. Има много начини да направите това, така че няма да се задълбаваме в детайли. Тези два елемента формират основата на първото математическо изчисление, което показва стойността на залога.

Ако стойността на първото изчисление е отрицателна, не залагате на събитието. Ако стойността е положителна, можете да преминете към второто изчисление, което определя сумата, която да заложите. Разбира се, всеки има различен бюджет и затова отговорът ще бъде изразен като процент. Това ще ви даде третото и окончателно изчисление, а именно големината на залога.

Пример с Критерий на Кели:

За целта на нашия пример ще използваме коефициента на SkyBet от 2,60 за Бърнли да спечели у дома срещу Фулъм. Ще използваме вероятност от 42% и бюджет от 500 лв.

Първо изчисление:

 • Структурата на уравнението е: (вероятност х коефициент) -1 = стойност
 • В нашия пример това е както следва: (0,42 х 2,60) -1 = 0,092, т.е. 9,2%
 • Тъй като това е положително число, преминаваме към второто изчисление.

Второ изчисление:

 • Структурата на уравнението е: сумата от първото изчисление в десетична форма / (коефициент – 1) = процент на залога
 • В нашия пример, това е както следва: 0,092 / (2,60 – 1) = 0,0575, т.е. 5,75%

Окончателно изчисление:

 • Структурата на уравнението е: бюджет х сумата от второто изчислението = залог
 • В нашия пример, това е както следва: 500 лв. х 5.75% = 28.75 лв.Повишаване на коефициентите

Почти всеки онлайн букмейкър предлага на своите клиенти ежедневно повишени коефициенти. 99% от играчите, които се възползват от тази стратегия, залагат с надеждата за по-голяма печалба. Останалите 1% обаче знаят как да използват тези предложения за сигурна възвръщаемост. Известно е, че различните букмейкъри оценяват футболните събития по различен начини, което може да предостави възможности за покриване на всички резултати. Имайте предвид, че тези залози крият своите рискове, които могат да доведат до ограничаване и дори потенциално затваряне на вашия акаунт. И все пак, повишаването на коефициентите понякога може да се използва без риск от последствия за потребителския ви профил. Причината за това е, че букмейкърите искат да възползвате от повишените им коефициенти.

Методът на тази стратегия е да направите „заден“ залог върху увеличените коефициенти и след това да се насочите на друго място, за да покриете останалите възможни резултати. Обикновено това се прави с допълнителен залог чрез борси за футболни залози. Възвръщаемостта на тази стратегия обикновено е по-малка.

Стратегията при повишаването на коефициентите е подобна на тази при арбитражните и съчетаните залози, но има две огромни ползи пред тях. При съчетаните залозите трябва да разчитате на офертите за безплатни залози – това обаче не е нужно тук. При арбитражните залози разчитате на необичайно претеглен набор от коефициенти, предлагани от букмейкъра. С повишаването на коефициентите, букмейкърите умишлено ви дават предимство, докато рискът от загуба или ограничаване на акаунта ви е практически нулев. Защо букмейкърите биха направили това? Просто защото повечето играчи няма да се възползват от предложената възможност, като вместо това просто ще правят допълнителни залози по старомодния начин.

Така че, при обикновени обстоятелства коефициентите, които се предлагат от букмейкърите, няма да варират значително, въпреки че има известна възможност, както беше споменато по-рано. Повишаването на коефициентите има за цел да привлече нови постъпления и е само за подбрани събития, което гарантира, че индустрията ще запази своя превес. За играчите, които са в течение на нещата обаче, идва време за печалба. Този пример обяснява как:

В първите мачове от Английската висша лига, Евертън излиза срещу Тотнъм с коефициент 4.0 за победа със SkyBet. Нека да превъртим лентата няколко седмици напред и да си представим, че коефициентът е увеличен до 5.0. Можете да заложите за победа на Евертън, т.е. вече имате гарантирана печалба:

 • 20 лв. залог при повишен коефициент 5.0 = 100 лв.
 • Заложете 22.32 лв. х 4.5 = 100.44 лв. (отговорността ви е 78.12 лв.)

Ако вашият “заден“ залог спечели, вие печелите 20 лв. от SkyBet, но губите 78,12 лв. от “срещу” залога, т.е. Спечелили сте 1,88 лв. Ако обаче Евертън не успее да спечели, тогава не печелите нищо от страна на SkyBet, но печелите от вашия “срещу” залог, което ви дава печалба от 1,87 лв., след комисионната.

Отново, подобно на арбитражните залози, възвръщаемостта не винаги е колосална, но повишаването на коефициентите се предлага по няколко пъти на ден, което означава, че печалбите скоро могат да се увеличат. Повечето от играчите, които следват този метод, печелят средно по 100 лв. на седмица.

Платформи за търговия с играчи

Следващата спирка от нашата обиколка на най-добрите стратегии за футболни залози идва с известен обрат – платформи за търговия с играчи. Football Index бяха първите, които пуснаха на пазара този модел. Сега обаче платформи като Footstock и Sorare също предлагат подобна услуга. И така, какво са те?

Спецификите, свързани с всяка една платформа, варират, понеже всички те са различни. Начинът на генериране на печалби обаче е сходен. В опростен план, платформите за търговия с играчи ви позволяват да купувате футболисти от реалния живот (във виртуален свят), които след това се оценяват въз основа на действителните им резултати в реални срещи чрез данни като тези, заснети от Opta. Възнаграждението идва от изплащане на дивиденти или награди или, както при фондовите борси, от поскъпването на капитала. Крайната игра тук се свежда до това да купувате евтино и да продавате скъпо.

Кои стратегии за футболни залози трябва да избягвате?

Метод на Мартингейл

Стратегията на Мартингейл първоначално се появява в света на казината, след което бавно е приета в спорта. От логическа гледна точка, методът има смисъл и работи. На практика обаче, най-вероятно ще ви помолят да напуснете казиното. Тази стратегия обаче идва със значително предупреждение; от всички стратегии за футболни залози, които ви представихме днес, тази е с най-висок риск поради необходимостта от голям стартов капитал и факта, че теоретично можете да увеличите максималните лимити на залозите, определени от букмейкърите.

Играта, за която е разработен методът Мартингейл, е рулетката. Избирате цвят (червен или черен) и постоянно удвоявате залога си, докато спечелите и тъй като шансовете са равни, т.е. 50/50, в крайна сметка винаги ще имате печалба, равна на първоначалния залог. Принципът е същият и при футболните залози.

Проблемът е, че дори и да започнете със скромен залог от 1 лв., ако претърпите 10 поредни загуби, залогът нараства драстично. Защо? Ами помислете – 1 лв. става 2лв., 2 лв. стават 4 лв. и преди да се усетите, десетият залог е 512 лв. и вече сте похарчили 511 лв. през последните девет залога. Това наистина е много и дори да спечелите залог 10, реализирате само 1 лв. печалба.

Това бяха някои от най-добрите стратегиите за футболни залози, които биха могли да ви помогнат да трансформирате начина, по който залагате.

Успех!Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *