Евро 2020: Кои стадиони могат да допускат фенове

Евро 2020: Кои стадиони могат да допускат фенове

Евро 2020: Кои стадиони могат да допускат фенове и подробности за билетите

Евро 2020: Кои стадиони могат да допускат фенове

Ето всичко, което трябва да знаете за това на кои стадиони ще могат да присъстват зрители на Евро 2020 и как да закупите билети.

Евро 2020 ще се проведе това лято, след като беше отложено с една година заради кризата в Covid-19, но дали феновете ще присъстват и на кои места ще се допускат привърженици?

Ще могат ли феновете да посещават мачовете от Евро 2020?

Да, на мачовете от Евро 2020 ще могат да присъстват ограничен брой фенове.

През април УЕФА обяви, че 11 града домакини ще позволят на феновете да присъстват: Амстердам, Баку, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим, Севиля и Санкт Петербург.

Севиля не беше първоначалният град домакин, но беше избрана да замени Билбао, докато в Дъблин, който трябваше да бъде домакин на четири мача, три мача бяха преместени в Санкт Петербург, а един – в Лондон.

Причината за решението на УЕФА да премести мачовете от два от първоначалните градове домакини, както беше потвърдено на 23 април, беше липсата на сигурност относно капацитета на тези места да приемат желания брой привърженици.

Колко фенове ще бъдат допуснати на стадионите за Евро 2020?

Поради продължаващата ситуация с Ковид-19 ще има намален капацитет за зрители на всеки стадион.

Броят на феновете, допуснати до всеки от обектите, ще бъде различен в зависимост от града, а от всички фенове се очаква да спазват строги мерки за здраве и безопасност по време на турнира.

Всеки град ще прилага свои собствени мерки за безопасност на посетителите на мача, затова на присъстващите фенове се препоръчва да посетят официалния уебсайт на Евро 2020, за да разберат какво трябва да направят при подготовката си за пътуването.

Градът-домакин Баку например ще изисква от всички посетители да представят при пристигането си скорошен отрицателен тест за ковид-19, докато пътуващите до Амстердам трябва да спазват правилата за карантина на Нидерландия.

Санкт Петербург и Баку са потвърдили допустим капацитет от 50 % .

Будапеща си е поставила амбициозната цел да разреши 100 % от капацитета на стадиона, но налага строги изисквания за влизане на всички фенове на стадиона.

Севиля, която замества Билбао, ще има капацитет от 30 %.

Амстердам, Букурещ, Копенхаген, Глазгоу и Рим ще разполагат с 25-33% от феновете на стадиона.

Лондон ще има минимален капацитет от 25% за първите три мача от групата и срещата от 16-ия кръг.

Въпреки това, градове като Амстердам, Букурещ, Копенхаген и Санкт Петербург все още имат време до края на април да увеличат броя на зрителите на мач.

Лондон, който е домакин на полуфиналите и финала, също е оптимист за увеличаване на капацитета на стадиона си в зависимост от ситуацията с Ковида-19.

Ето и напомняне за използваните стадиони:

    Амстердам – Йохан Кройф Арена (Капацитет 51 628)

    Баку – Олимпийски стадион (Капацитет 69 870)

    Букурещ – Арена Национала (Капацитет 55 600)

    Будапеща – Пушкаш Арена (Капацитет 36 652)

    Копенхаген – Стадион Паркен (Капацитет 38 065)

    Глазгоу – Хемпдън Парк (Капацитет 51 866)

    Лондон – Уембли (Капацитет 90 000)

    Мюнхен – Алианц Арена (Капацитет 69 901)

    Рим – Стадио Олимпико (Капацитет 72 700)

    Санкт Петербург – Стадион Крестовски (Капацитет 64 287)

    Севиля – Ла Картуха (Капацитет 60 000)

Подробности за билетите за Евро 2020

Няма билети за Евро 2020 в продажба, тъй като порталът за билети вече е затворен, въпреки че периодът на препродажба е приключил на 22 април. Феновете, които са закупили билети преди това, но вече не желаят да отидат, ще имат възможност да върнат билетите си, за да могат други да ги закупят.

Тъй като броят на вече продадените билети ще надхвърли лимита на капацитета на някои стадиони, УЕФА ще проведе гласуване, за да определи кои билети ще бъдат анулирани.

На тези, чиито билети са били отменени, ще бъде възстановена цялата сума.

На феновете беше дадена възможност да закупят билети чрез отделните федерации до декември 2019 г.

Въпреки това привържениците се насърчават да продължат да проверяват официалния уебсайт за билети за Евро 2020, ако в бъдеще се появят свободни билети.

Свързани постове