Zaprešić Boys (Запрешич Бойс)

 Zaprešić Boys (Запрешич Бойс)Zaprešić Boys (Запрешич Бойс) е фен група от Zaprešić (Запрешич), основана през 2005 г., която най-вече посвещава своите песни на хърватския национален отбор по футбол и Динамо Загреб.

В началото на деветдесетте тази група, предимно приятели, започва своя фен живот. С много години „опит“ на трибуните в края на деветдесетте и началото на новия век, групата от Запрешич придоби своята популярност по трибуните в цяла Хърватия и извън нея, статус, който не се придобива лесно в фен обшноста. По това време един от членовете на групата композира песни за трибуната, които се пеят и от днешното поколение фенове. През 2005 г., връщайки се от един от мачовете, групата спонтанно се озовава в квартално музикално студио в Запрешич, тогавашната база на групата Connect, която е в началото на музикалната си кариера. В добро настроение и спонтанно те записават първата си студийна фен сесия. Първата записана в студио песен е „Цветът на моите вени“. По-късно песента се приема добре на местно ниво и сред феновете на Динамо и към нея е направен първият видеоклип. Идеята им е да запишат една песен на национално ниво, така историята получава продължение в навечерието на световното първенство в Германия през 2006 г. Същата година в сътрудничество с Неред е създаден „Srce vatreno“. Песента, която вдигна на крака феновете на хърватския футболен отбор в родината и чужбина. През 2008 г., след хита Srce vatreno, момчетата се връщат към сътрудничеството с групата Connect и създават „Samo je jedno“, песен, посветена на хърватския футболен отбор по време на ЕП в Австрия и Швейцария през 2008 г. И до ден днешен тя остава една от песните, белязали групата Zaprešić Boys (Запрешич Бойс), но и песен, която също е повратна точка в музикалния живот на групата. През 2009 г. групата е включена в албума на рапъра Shorty с песента „Prayer and Oath“, след което групата решава да прави песни с автентични стадионни вокали и да започне кариерата си самостоятелно. В сътрудничество във всички проекти групата не само участва вокално, но и те пишат всичките си песни, които пеят. През 2009 г. първата песен, която изпълняват като независим изпълнител, е „Duša moga grada“, която всички загребчани посвещават на любимия си град за рождения му ден. През 2012 г. е създадена песен посветена на хърватския национален отбор, която лирично обединява любовта и емоциите към хърватската държава и хърватския национален отбор. Песента „In Defeat and Victory“ е създадена през 2012 г. преди ЕП-то в Полша и Украйна. През 2013 г. следва новият сингъл „Пияни край трибуните“, преди квалификационния мач със Сърбия. През 2014 г. излиза песента „Neopisivo“ като финал в навечерието на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014, която чупи всички рекорди в медиите, социалните мрежи, видеоклипове и телевизионни реклами.

EP 2016 във Франция те отбелязаха със сингъла „I follow the path“, който подчертава тяхната лоялност към Хърватия. През 2018 г. те отбелязват участието си на СП в Русия през 2018 г. със сингъла „Play my Croatia“, който за кратко време събира няколко милиона гледания в YouTube. Новият сингъл на Zaprešić Boys (Запрешич Бойс) през 2018 г. „Moja“ говори за масовата емиграция на хърватите, която те смятат за водещ проблем в страната. Песента е част от трилогия със същата тематика, която включва песните „Сада оладим“ от 2016 г. и „Без тебе“ от 2017 г. Благодарение на гласовете на публиката песента „Igraj moja Hrvatska“ беше номинирана за титлата хит на септември 2018 г. и спечели финала на Cesarica за престижната награда на публиката за хит на 2018 г.

През 2019 г. момчетата издават сингъла „Za team“. Това е песен, точно както се казва в заглавието, песен за всеки средностатистически хърватски отбор или отбор, който се намира в местна кръчма, когато националният светец играе, това е история за 90% от хърватските фенове, които не могат да си позволят скъпи пътувания, както и скъпи и трудни за намиране билети, за да гледат на живо националния отбор на Хърватия.Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *