Знам какво направи миналото лято…

Знам какво направи миналото лято…Лятото е време за почивка. Всички свързваме летния сезон с море, планина и други забавления. Свикнали сме по време на летния сезон да няма футболни мачове, освен ако няма Световно или Европейско първенство. О, почакайте, тази година има Световно първенство, но то няма да е през лятото, а ще бъде през зимата, тъй като ФИФА, може би съвсем безпристрастно, решиха, че е удачно първенството да бъде организирано от богатото на доста други неща, но не и на футболен дух емирство Катар. Това обаче е съвсем друга тема. Говорихме си за лятото и почивките. За футболните звезди лятото също е време за почивка, презареждане на батериите и много често възможност да „му се отпусне малко краят“, възможност да се избяга от режима, който е необходимо да се поддържа постоянно, за да си във форма през дългия и тежък сезон. А понякога това разпускане излиза извън границите на нормалното. В този материал ще разгледаме някои от изцепките на футболните звезди по време на техните летни почивки. (определено не ги даваме за пример какво да направите на вашата предстояща почивка 😊 )

Няма как да не започнем обзорът с най-скъпия защитник в историята на футбола към този момент. Хари Макгуайър вече със сигурност е част от историята на Манчестър Юнайтед, но със сигурност не и по начина, по който му се иска. Особено през изминалия сезон защитникът определено повече пречеше, отколкото да помага на отбора си, като доста често бе подлаган на убийствена критика и множество подигравки от всички, които следят английски футбол.
Не обаче за това ще разкажем тук. Хари Макгуайър се прочу и с представянето си извън терена през лятото на 2020 година. Тогава Хари реши да посети Миконос заедно със свои роднини, като определено и сега съжалява за тази почивка. Какво е правил в Миконос или в конкретната вечер ли? Ами това, което прави всеки средностатистически известен футболист във ваканция – харчи около 80 хиляди паунда за вечеря (надявам се никой не си мисли, че е само за ядене и минерална вода 😉 ), след което се отправя с компанията си към частната си вила. Не щеш ли, по пътя към вилата, миниванът с Макгуайър е спрян от полиция, като рутинната проверка прераства в буен скандал, вследствие на което капитанът на Червените дяволи е арестуван. Версията на Хари е, че е защитил сестра си от полицая, който е превишил правата си, а версията на пазителя на реда е, че Макгуайър се е съпротивлявал и буйствал, използвайки една реплика, която е доста позната и в решаването на спорове в нашата Мила Родина, а именно „Знаеш ли аз кой съм?!“

Резултатът в крайна сметка – Хари Макгуайър беше осъден на 21 месеца условно за нападение и многократни опити за подкуп. Може би скоро няма да се наслаждава на гръцкото гостоприемство. Може да опита почивка в Турция, но пък евентуален престой в тамошен затвор надали ще е сред най-приятните изживявания, като изключим евентуално подобрение в упражненията за стречинг за в бъдеще 😊

blank

Оставаме на вълна английски футболисти и то отново с марка Манчестър Юнайтед. Макар в края на юни договорът на Джеси Лингард с Червените дяволи да изтече и той вече да е футболист на Нотингам Форест, то през 2019 още като играч на Юнайтед Лингард се прочу с пиянска изцепка по време на ваканцията си. Тогава JLingz, както сам обича да се нарича нападателят, „по грешка“ пусна видео от своята ваканция в Snapchat. Във видеото се вижда Лингард в определено нетрезво състояние да буйства из стаята си, ругаейки на воля, докато един от приятелите му симулира, че прави секс на леглото. (тук определено има и по-лоши варианти от това да симулираш сам, че правиш секс – справка видеото на Иван Горанов от Левски и неговите приятели).
Маркъс Рашфорд, който пък все още е футболист на Юнайтед и също е бил на тази почивка в Маями с Лингард, показа доброто си сърце след изцепката. Рашфорд опита да защити съотборника си, заявявайки, че хората трябва да разберат, че той просто е прекарвал добре ваканцията си. О, да, Маркъс. Нямаме никакво съмнение в това.

blank

Трета случка – трети английски футболист. Надали това учудва някой. Дали е футболист, или не – английският турист е английски турист – отдал се на алкохол и развлечения. Тук става въпрос за Джак Грийлиш, който е известен с влечението си към купоните и нощния живот. За него имаме подготвени две по-сериозни изцепки по време на лятната ваканция. През 2015 година още като тийнейджър във Вила, Грийлиш показва класа не само на терена, но и на маса. След добър първи сезон при мъжете Джак се отдава на празненства в Тенерифе с приятели. Нищо нетипично, нищо чак толкова проблемно. Трябва обаче да отбележим, че това е само няколко месеца, след като Джак Грийлиш е хванат от треньора си, че е употребявал азотен оксид (райски газ) за развлечение. В Тенерифе Джак стига нови висини, макар терминът да не е съвсем коректен. Защо ли? Грилиш е заснет от жители на Тенерифе да лежи на пътя пиян след бурна вечер с приятели

blank

Ако приемем, че това все пак са грешки на растежа и всеки младеж може да изпадне в подобна ситуация, то какво да кажем за лятото на 2022, когато струващият 100 милиона Джак Грийлиш отпразнува подобаващо титлата на Англия с Манчестър Сити. Празненствата включват 116 бутилки шампанско на стойност 100 000 паунда, но партито определено не завършва с тях. Грилиш е засечен в нощен клуб в Лас Вегас около 4 часа сутринта, а снимката определено е показателна за състоянието, в което се е намирал.

blank

За да не оставаме с впечатлението, че разказваме само за новите звезди на английския футбол, то ще се върнем назад до 2000 година, когато три момчета от Уест Хем отиват на почивка в Агия Напа. Нека само уточним – тези три момчета са смятани за едни от най-добрите играчи в Англия, но не са повикани от Кевин Кигън за Евро 2000. Те са на по 21 години и са ядосани на селекционера за избора му – какво друго да направят, освен да удавят мъката в алкохол 😊 Техните имена ли? Франк Лампард, Рио Фърдинанд и Киърън Дайър.

Какво са направили чак толкова? Шумно парти, с много жени и скандален секс запис на тримата футболисти. Дайър е човекът, който разказва по-подробно, след като гръмва скандалът в Англия. Един от приятелите на Фърдинанд вмъкнал камера в стаята и започнал да записва. Когато го видял, Дайър го изгонил, а унизеното момиче изпратил с такси (английски джентълмен в действие). Франки и Рио обаче продължили купона в същия дух с останалите момичета и нови заснети кадри. Малко по-късно камерата била открадната при възникнал бой и последвал въоръжен грабеж. Така и част от кадрите изтекли до медиите, а таблоидите веднага обръщат историята, че момичетата са били подлъгани да се снимат, докато според Дайър те са знаели за това.

Така правят част от футболистите на почивка. И то основно английските футболисти. Нашите пък  си пият по-редовно през сезона и нямат нужда от такива еднократни изцепки за сваляне на напрежението след тежкия сезон.Свързани постове