Титаничен сблъсък в самото начало на ЕВРО 2020: Франция – Германия

Титаничен сблъсък в самото начало на ЕВРО 2020: Франция – Германия

Титаничен сблъсък в самото начало на ЕП 2020: Франция – Германия

След несъмнено силния мач между отборите на Англия и Хърватия, който предстои малко преди тази среща, страстите в Европейското първенство вече ще са със сигурност покачени, а сблъсъкът, противопоставящ два от фаворитите за спечелване на надпреварата – Франция и Германия, гарантирано ще бъде следен от милиони футболни фенове. Дългоочакваната звездна среща е първа за двата отбора и се очаква да разкрие кой от двата тима е по-подготвен, да заеме първата позиция в „Група F“. Сблъсъкът е на 15-ти юни, вторник, а началният му час – 22:00.

Моментно класиране в Група „D

Преди изиграването на мача между Германия и Франция, група „F“ изглежда с висок потенциал да бъде изключително интересна. Освен двата фаворита в нея, останалите два тима са европейският шампион от 2016 година Португалия и тимът на Унгария, който макар и сочен за аутсайдер в четворката, ще се опита да промени плановете на останалите отбори.

Последни 5 мача между двата отбора

5-те последни мача между Франция и Германия се разпростират между 2015 и 2018 година. В най-прясната среща, изиграна през октомври 2018 година и част от Лигата на нациите, двата тима спретнаха интересен мач, а в крайна сметка победител от него излезе тимът на Франция, който успя да направи пълен обрат за крайното 2:1.

Предходната среща бе от същия турнир и завърши при равенство 0:0, а при такова, но този път 2:2, приключи и третата среща между същите отбори. В двата най-стари мача в този период, съответно през 2015 и 2016 година, Франция взе превес над Германия, записвайки два успеха с 2:0.

Последни 5 срещи за двата отбора

Типично като фаворити, двата тима не разполагат с много компрометиращи резултати. Символичните домакини от Франция имат 4 победи и равенство, що се отнася до последните им 5 изиграни двубоя. „Петлите“ успяха да пречупят без проблем България и Уелс с по 3:0 в приятелски срещи, а преди това се наложиха по-пестеливо над Босна и Херцеговина (0:1) и Казахстан (0:2). Равенството дойде при домакинството на Украйна, когато двата отбора завършиха при резултат 1:1.

Серията на Германия е леко по-колеблива, макар и огромната заявка, която хвърли „маншафта“, след като победиха Латвия в последната си подготвителна среща със 7:1. Преди това немците не успяха да се наложат над Дания като домакин, завършвайки 1:1 и допуснаха срамно поражение от Северна Македония (1:2). Двете най-стари срещи в периода им от последните 5 двубоя бяха срещу Румъния (победа с 0:1) и Исландия (победа с 3:0).

Предимство от букмейкърите

За сблъсък с изравнени сили като този, букмейкърите не могат да предложат нищо по-различно от сходни коефициенти. Победата за отбора на Франция е оценена за леко по-вероятният сценарий и взима ставка от @2.60. Ремито@3.20, а победата за състава от Германия – @2.80.

Подобно на повечето срещи, които се изиграха през първите дни след откриването на Европейското първенство, ставката за над 2.5 гола е с по-висок коефициент (@2.10) спрямо тази за под 2.5 попадения (@1.75).

Прогноза

Макар и нападателния футбол, който демонстрират двата отбора, очакванията са за по-спокойна и изчаквателна игра, която да даде отговор на някои от въпросителните, които се пораждат, оглеждайки се в класирането на групата. Затова ви предлагаме да се възползвате от ставката за под 2.5 попадения, който носи коефициент от @1.75.

Снимка: uefa.com

Свързани постове