Лацио подписа с правнука на Бенито Мусолини

Лацио подписа с правнука на Бенито Мусолини

Римският футболен гранд „Лацио“ подписа професионален договор с десния защитник Романо Флориани Мусолини

Правнукът на фашисткия диктатор Бенито Мусолини Романо Флориани Мусолини подписа професионален договор с „Лацио“. Клубът от Рим от години е свързван с фашизма заради крайнодесните си фенове сред някои от групировките на запалянковците.

Новината предизвика голям интерес именно заради роднинската връзка на 18-годишния играч с фашисткия лидер, както и заради феновете.

Романо Флориани Мусолини от известно време е част от академията на „орлите“. Той уточнява, че не се интересува от политика, като завършва британското училище „Сейнт Джордж“. Футболистът е син на Алесандра Мусолини, която е бивш член на европейския парламент.

Медиите в Италия придават акцент на професионалния договор на Романо Флориани Мусолини. Клубът от Рим винаги е бил свързван с Мусолини от създаването си, а в някои фенски среди се твърди, че лидерът на Италия между 1922 и 1943 г. е бил привърженик на „орлите“.

„Романо е скромно момче, което никога не се оплаква, въпреки че не игра в продължение на две години. Името му не ме интересува, не съм говорил с родителите му и единственото, което ме интересува, е дали заслужава да играе“, казва треньорът му в младежкия отбор на „Лацио“

Снимка: The Times

Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *