Премиър лийг излезе с изявление за Нюкасъл, сделката все още е възможна

Премиър лийг излезе с изявление за Нюкасъл, сделката все още е възможна

Ръководството на Премиър лийг отрече обвинението, че е стопирало сделката за закупуването на Нюкасъл. От „Сейнт Джеймсис Парк“ снощи разпространиха изявление, в което упрекнаха Висшата лига и нейния шеф Ричард Мастърс за провала на продажбата и намекнаха, че ще се обърнат към съда.

„Висшата лига бе изненадана и разочарована от изявлението на Нюкасъл относно потенциалната покупка на клуба от PCP Capital Partners, братята Рубен и Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия (PIF). Твърдението на клуба, че ръководството на Премиър лийг е отхвърлил сделката, е невярно. Управителният съвет на лигата на няколко пъти даде своето становище за това кои субекти смята, че биха имали контрол над клуба, ако консорциумът го придобие. Това становище се основава на правни съвети.

Всичко това означава, че потенциалната смяна на собствеността може да премине към следващия етап, ако съответните субекти предоставят цялата адекватна информация. След това Бордът ще даде своята оценка. Като алтернатива, Бордът неколкократно от юни насам предложи независим арбитраж, като възможен път напред.

Невярно е и внушението, че тези решения могат да бъдат взети от един човек. Те бяха единодушно одобрени от всички членове на Управителния съвет на Висшата лига“, гласи изявлението.

Свързани постове