Второ дерби на преки конкуренти за спечелване на Евро 2020: Португалия – Германия

Второ дерби на преки конкуренти за спечелване на Евро 2020: Португалия – Германия

Второ дерби на преки конкуренти за спечелване на Евро 2020: Португалия – Германия

След схватката между Франция и Германия, Група „F“ или още наричана „група на смъртта“, предлага нов зрелищен сблъсък, този път между действащия европейски шампион от 2016 година – Португалия и един от големите претенденти за титлата през тази кампания – Германия. Двубоят ще се проведе на 19-ти юни в 19 часа, на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Моментно класиране в Група „F

Преди изиграването на дори и един мач от Група „F“ (бележка: прогнозата е написана на 14.06), всеки от четирите тима, в това число и Унгария, ще очаква своя шанс за изява, с който да си спечели място напред в елиминациите на турнира. В група с Германия, Франция и Унгария, тимът на Португалия ще срещне сериозна трудност в защитата на титлата, но именно мачове от това ниво могат да усъвършенстват дотолкова символичните домакини, че да спечелят първенството за втори път подред.

Германия от своя страна е крайно амбицирана да постигне успехи, след частичното подмладяване на състава, а голяма част от въпросите ще са получили вече отговори, след като бъде изигран прекият двубой, противопоставящ „баварците“ с „петлите“.

Последни 5 мача между двата отбора

Въпреки, че Португалия и Германия са част непрестанно от големите европейски турнири, то двата тима са се срещнали последно през 2014 година, когато „немците“ печелят срещата без проблем с разгромното 4:0. Предходните 3 поредни мача са спечелени отново от „маншафта“, съответно през 2012 година – 1:0, през 2008 година – 2:3 и през 2006 година – 3:1, докато най-старият мач, в рамките на 5-те последни, е класическа победа за Португалия с 3:0 през 2000 година.

Последни 5 срещи за двата отбора

Ако вземем последните пет срещи на двата отбора и изградим от тях формата им, то ще видим, че тя е сходна. Португалия е с 3 победи и 2 равенства в този период. Кристиано Роналдо и компания успяха да победят Израел (4:0), Люксембург (1:3) и Азербайджан (1:0), но по-големи трудности изпитаха срещу Испания (0:0) и Сърбия (2:2).

„Маншафта“ премина безапелационно през Латвия след 7:1, а преди това беше време за няколко неудовлетворителни резултата, като този с Дания – 1:1 и загубата от Северна Македония – 1:2. Двата най-далечни мача на база 5-те последни, бяха срещу Румъния ( победа с 0:1) и Исландия (3:0).

Предимство от букмейкърите

Типично за всяко едно дерби, предложените от букмейкърите коефициенти са сравнително високи. Победата за символичните домакини от Португалия е оценена на @3.30, равенството носи сходен коефициент от @3.20, а победата за Германия @2.30.

В голово отношение надделява ставката за под 2.5 попадения, която дава @1.80 коефициент, срещу тази за над 2.5 попадения, носеща @2.00.

Прогноза

„Бундестима“ на практика домакинства в тази среща и всичко различно от победа за гостите ще внесе доста напрежение в техните редици. Предлагаме ви да използвате като залог коефициента за 2-ка, който ще ви донесе множител от @2.30.

Снимка: Vecteezy

Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *