Наталия Гитлер, жената, която победи Неймар и впечатли Роналдиньо в Footvolley

Наталия Гитлер, жената, която победи Неймар и впечатли Роналдиньо в Footvolley

Наталия Гитлер, една от най-известните бразилски футболистки в света.

Footvolley е създаден от Октавио де Мораес през 1965 г. в Бразилия. Footvolley съчетава правила, които са комбинация от тези на плажния волейбол с правилата за докосване на топката, взети футбола. По същество footvolley е плажен волейбол, при който играчите нямат право да използват ръцете си и футбол замества волейбола.

Спортистите могат да посветят кариерата си, за да станат професионалисти и да преследват вариация в спорта като средство за препитание. Такъв е случаят с Наталия Гитлер, една от най-известните бразилски футболистки в света.

В интервю за ESPN Бразилия, местната жителка на Рио разказа историята как е започнала да се занимава със спорта и говори за пътя, по който е тръгнала да стане професионалист.

„Започнах да играя, когато бях на около 10 години. Освен това бях професионална тенисистка в продължение на пет години и живеех в Аржентина, играейки професионално. Бях в топ 450 в света на 22 години“, каза Гитлер.

„Но преди тениса, въпреки че бях наистина млада, играех и футбол. Така че това беше комбинация от неща, които в крайна сметка ме накараха да играя футбол. И днес все още играя професионално.“

През последните години Наталия спечели слава, като показа уменията си в футболни мачове, Teqball и Footvolley срещу футболни звезди като Неймар, Нене и Роналдиньо.

blank

Наталия Гитлер разказа за връзката си с тези суперзвезди. „Наистина е страхотно, наистина е приятно. За да имам тяхното уважение – те искат да играят с мен“, каза тя.

„Те много ме уважават и уважават работата ми. Особено за една жена, това е наистина страхотно. Те ми се възхищават, че съм жена, която е толкова добра.“

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от 𝗡𝗮𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗚𝘂𝗶𝘁𝗹𝗲𝗿 (@nataliaguitler)

Що се отнася до първенствата и дали е възможно да се живее само с футбол, Наталия анализира как се справя footvolley в Бразилия и по света.

„Хората виждат как жените играят и се развиват и това допринася много за растежа на спорта“, каза тя. „В Бразилия се случи това, че спортът значително се разрасна. Всъщност има няколко южноамерикански състезания за жени.“

В края на 2018 г. Наталия завърши на четвърто място в турнир по Teqball, проведен във Франция. Като цяло в състезанието участваха само три жени от общо 42 участници. Стояща до нейния партньор в турнира, бразилката споделя че е успяла да счупи стереотипа, че жените не могат да играят футбол редом с мъжете. Дори вече получава редовни покани да тренира с тях.

„До края на турнира всички ме уважаваха“, каза тя. „В началото много от тях дори не биха ме поздравили, но накрая ме викаха да говоря и дори ме молеха да тренирам с тях. Това беше нещо като нарушаване на табу.“

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от 𝗡𝗮𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗚𝘂𝗶𝘁𝗹𝗲𝗿 (@nataliaguitler)

Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *