Гледайте как М’Чангама вкарва зашеметяващ гол от пряк свободен удар за Коморските острови в сблъсъка на Купата на африканските нации срещу Камерун

31-годишният футболист прати топката в горния ъгъл в двубоя от последния 16-и кръг на Купата на африканските нации

Юсуф М’Чангама вкара зашеметяващ гол от пряк свободен удар, за да върне един гол за Коморските острови в двубоя им срещу Камерун от втория кръг на Купата на африканските нации.

При изоставане с два гола и 10 души в състава си М’Чангама се вдигна, за да вкара топката от разстояние и да даде надежда на отбора си в последните девет минути на мача.

31-годишният играч прати топката в горния ъгъл на камерунската врата, като не остави на вратаря Андре Онана никакъв шанс да я спре.

Голът даде шанс на Коморските острови да се преборят за победата в края на двубоя между последните 16 отбора.

Островната държава, която тази година дебютира на Афкон, влезе в мача като голям аутсайдер.

Тяхната задача се усложни още повече, когато кризата с контузиите и Ковида-19 ги принуди да поставят на вратата полеви играч от от самото начало на мача, след което централният защитник Наджим Абду беше изгонен само за седем минути.

Левият защитник Чакър Алхадур получи доверие и направи великолепно двойно спасяване, за да запази тима си в мача, но надеждите им сякаш свършиха, когато Венсан Абубакар прониза мрежата 20 минути преди края.

Голът на М’Чангама осигури нервен край на мача, тъй като Коморските острови оказаха натиск върху Камерун, но хората на Антонио Консейкао успяха да задържат преднината си от 2:1 и да си осигурят място в следващия кръг.

Свързани постове

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *