Забраната за феновете да пият алкохол на английските футболни мачове може да бъде отменена

Забраната за феновете да пият алкохол на английските футболни мачове може да бъде отменена

Трейси Крауч, бивш министър на спорта на Англия и настоящ заместник-председател на Консервативната партия, приключи прегледа на закона, въведен през 1985 г., според който пиенето на алкохол на трибуните на английските футболни стадиони трябва да бъде забранено.

Тази забрана беше наложена преди 36 години в опит да се пребори с насилието и хулиганството, които се свързваха с употребата на алкохолни напитки от феновете.

Според Times обаче забраната може да бъде отменена, тъй като Крауч ще предложи въвеждането на пилотни събития, които ще позволят употребата на алкохол на трибуните на стадионите от Националната лига и Лига 2.

Футболът е един от малкото спортове в Англия, в които на феновете е забранено да пият по време на гледане на мач на трибуните, при положение че консумацията на алкохол е разрешена в спортове като крикет или ръгби.

Крауч смята, че с премахването на забраната правителството ще насърчи феновете да не пият прекалено много преди мачове и ще увеличи значително приходите, които клубовете от второстепенните лиги могат да получат.

Няколко клуба от Футболната лига са поискали промяна в разпоредбите, тъй като смятат, че единственото, което е постигнато, е феновете да пият на други места преди това.

Наздраве!

Свързани постове