Шейх Джасим предлага работа в Ман Ютд на Дейвид Бекъм в поредния си опит да свали от власт Глейзърс

Шейх Джасим предлага работа в Ман Ютд на Дейвид Бекъм в поредния си опит да свали от власт Глейзърс

Катарският банкер шейх Джасим бин Хамад Ал Тани иска да привлече Дейвид Бекъм, ако успее да купи Манчестър Юнайтед.

Според информацията шейх Джасим бин Хамад Ал Тани е предложил на Дейвид Бекъм да работи в Манчестър Юнайтед, ако катарският банкер успее да купи клуба. Измина близо година, откакто Глейзърс обявиха, че смятат да продадат отбора, като шейх Джасим и сър Джим Ратклиф се очертаха като фаворити за закупуване на „червените дяволи“.

Но Глейзърс изнервят феновете си, тъй като на пръв поглед няма напредък по отношение на възможна сделка. Твърди се, че разговорите се водят зад кулисите, като Ратклиф изглежда отворен за промяна на офертата си за миноритарен дял, при което Глейзърс ще запазят мажоритарния си дял.Катарската група обаче не е отстъпила от желанието си да закупи изцяло Манчестър Юнайтед . Изглежда, че те ще се опитат да се възползват от влиянието на Бекъм, за да прокарат офертата си за придобиване.

Кой е шейх Джасим бин Хамад Ал Тани – най-новият кандидат за Манчестър Юнайтед? – Football Life

Според talkSPORT Бекъм е бил в пряк контакт с катарците, като иконата на Юнайтед е бил помолен да изрази по-ясно подкрепата си за тяхната оферта. Твърди се, че катарската група вече е предложила на Бекъм работа като „международен посланик“, ако в крайна сметка спечели надпреварата за закупуване.

Съобщава се, че катарците са предложили оферта на стойност около 5 млрд. паунда, която все още не достига исканата от Глейзърс сума. Собствениците на Юнайтед оценяват клуба на близо 6 млрд. паунда, като някои смятат това за нереалистично поради съществуващите дългове на клуба, както и поради настоящото състояние на материалната база.

Бекъм иска решението да бъде взето час по-скоро, за да може клубът „да се върне там, където му е мястото“.Свързани постове