Защо на „Камп Ноу“ в Барселона имаше 30 000 фенове на Айнтрахт Франкфурт?

Защо на „Камп Ноу“ в Барселона имаше 30 000 фенове на Айнтрахт Франкфурт?

Защо на „Камп Ноу“ в Барселона имаше 30 000 фенове на Айнтрахт Франкфурт?

Европейската кампания на Барселона завърши катастрофално с поражение от Айнтрахт Франкфурт с 3:2 на „Камп Ноу“ в четвъртък, но една от най-интригуващите истории за резултата беше доминацията на феновете на гостите на собствения стадион на каталунците.

Около 30 000 фенове на Франкфурт се вмъкнаха на стадион „Камп Ноу“ с капацитет 99 354 места, за да гледат как техния отбор води с 3:0 до средата на второто полувреме и след като оцеляха в края на мача с два гола на Барселона, се класират с общ резултат 4:3 на полуфиналите на Лига Европа.

Шумът от германските фенове почти накара Барселона да се почувства като гост на собствения си стадион, а треньорът на Барселона Шави и президентът Жоан Лапорта изразиха недоволството си от ситуацията.Защо на „Камп Ноу“ в Барселона имаше 30 000 фенове на Айнтрахт Франкфурт?

От Барселона твърдят, че са отпуснали само 5000 билета на феновете на Айнтрахт Франкфурт за мача – в съответствие с разпоредбите на УЕФА, според които поне 5% от общия капацитет на стадиона трябва да бъдат запазени за гостуващия клуб.

Въпреки това изглежда, че находчиви привърженици на Франкфурт са успели да се сдобият с 25 000 билета чрез неофициални продавачи и препродажба.

От Барселона обещаха да разследват ситуацията.

Какво казаха представители на Барселона за фиаското с билетите

Енрик Масип, съветник на президента на „Барселона“ Жоан Лапорта, изрази разочарованието си от сцените на „Камп Ноу“ в своя профил в Twitter.

„Всеки има право да продава билетите си, но реалността да виждаш Камп Ноу с толкова много фенове на съперника е много тъжна“, написа той.

Треньорът на Барселона Шави беше изненадан от дисбаланса на подкрепата на стадиона и заяви, че клубът ще разследва продажбата на билети.

„Очаквах тук да има 70 000 или 80 000 фенове на Барселона, но не беше така“, каза Шави пред репортери. „Клубът проверява какво се е случило.“

Макар и разтревожен, президентът Лапорта заяви, че ще гарантира, че на „Камп Ноу“ няма да доминират отново привърженици на противников отбор.

„Притеснени сме от факта, че днес се случи голям срам, който не може да се повтори“, каза той.

„Разполагаме с голяма част от информацията за случилото се, трябва ни време, за да я обработим и ще вземем съответните мерки, но е срамно това, което се случи.“Свързани постове